Půjčit si peníze od nebankovní instituce, to není dnes nic zvláštního. Této lákavé nabídky využívá stále více lidí a většina z nich ani netuší, jak moc tím riskuje. Ne všechny instituce, které lákají na výhodné rychlé půjčky, jednají fér a lehce se tak může stát, že se díky nim člověk dostane do ještě horší finanční situace než byl před půjčkou. Poradíme vám, na co byste si měli dávat v případě těchto půjček pozor! Ochráníte tím sami sebe!

Rychlost může být na škodu

Pokud se zaměříme na podvodné jednání zisku chtivých firem, není třeba složitě hledat. Stále je aktuální kauza společnosti CM Company, která vylákala z důvěřivých klientů peníze jako zálohu na půjčku, ale poté s nimi přestala komunikovat. Více o této kauze si můžete přečíst zde. Je až s podivem, že stále více lidí se nechá nachytat, i když na je internetu zveřejněno plno varujících zpráv. V první řadě je nutné dát si pozor na serióznost společnosti. Najděte si o ní co nejvíce informací.

Podmínky musíte znát před podpisem smlouvy


Malá půjčka před výplatou nemůže uškodit, pokud má jasné podmínky. Než tedy o úvěr zažádáte, projděte si podmínky půjčky u dané společnosti. Pokud je nemají na stránkách, nechte si je poslat. Jestliže se poskytovatel vykrucuje, neznačí to nic dobrého. Dále je třeba sledovat výši úroku a poplatků. Praxe je taková, že se na půjčky může vázat obojí. Pozor si dejte na dobu splatnosti. Běžně se musí i sms půjčka ihned splatit v řádném termínu. Každý den zpoždění může znamenat vysokou sankci a později velké problémy pro vás.

Dejte vědět!

Pokud zjistíte, že nebudete moci půjčenou částku včas vrátit, neschovávejte se. Čím dříve se společnosti ozvete, tím snadněji se váš problém vyřeší. Solidní nebankovní instituce vám vyjde vstříc a sestaví vám splátkový kalendář. Sice zaplatíte sankční poplatek, ale budete mít jistotu, že váš dluh nebude astronomicky narůstat. Více o možnostech nebankovních půjček se dozvíte na www.omegapujcka.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

16 − 5 =